étel ital egészség: „Látványrémség”

Szeretettel köszöntelek a Mit eszünk klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 37 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 15 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

Mit eszünk klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Mit eszünk klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 37 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 15 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

Mit eszünk klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Mit eszünk klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 37 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 15 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

Mit eszünk klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Mit eszünk klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 37 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 15 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

Mit eszünk klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hallottak(tok)-e már a csodálatos Fornettiről (bizony már az üveghegyen túl is ismerik mesés ízeit)? Ha nem, hát nem vagyok rest, ide másolom miből is kotyvasztják a mesebeli (nagyon is valóságos) gyártó boszorkánykonyhájában.

Hogy aszondja:

Barackos krémmel töltött, fagyasztott FORNETTI réteske (már csorog is a nyálluk(atok), igaz?). Készült (hogy ne adja(nak)tok a gonosz boszorkány kezére, csak a „csodatévő” adalékanyagokat közlöm):

- B412 (guar-gumi: a mérgező guar (gyomnövény) magvaiból nyerik, melyek különböző káros anyagokat tartalmaznak. Mivel tökéletes tisztításuk gazdaságtalan, a kereskedelmi forgalomban lévő guar-gumi körülbelül 10%-ban engedélyezetten tartalmazhatja a gyomnövény egyéb kísérőanyagait is. Allergiát okozó anyag.)

- E452 (polifoszfátok: a legvitatottabb adalékok közé tartoznak. Az ugyan még nem bizonyított, hogy a gyerekeknél hiperaktivitást váltanak ki, az azonban igen, hogy a foszfátok befolyásolják az emberi szervezet kalciumanyagcseréjét. Túl sok foszfor bevitele megbontja a foszfát-kalcium egyensúlyt és megakadályozhatja a szervezet kálciumfelvételét (ami csontritkuláshoz vezethet).

- E104 (kinolinsárga: szintetikus színezőanyag, a patkányokra és az egerekre nézve ártalmatlannak bizonyult. Egy EU szakértői bizottság kutyákon végzett rövid idejű vizsgálata szerint „nem mutatható ki egyértelmű toxikus hatás”. Káros hatása az emberre nem ismeretes. Az USA-ban élelmiszerszínezőként tilos használni. Feltehetőleg allergiát okoz.)

- E110 (narancssárga: Feltehetőleg allergiát okoz.)

- E122 (azorubin: az eddigi állatkísérletek során nagyobb adagok esetén – a legkülönfélébb mellékhatásokat figyelték meg (a vérképre, a tüdőre, a nyirokrendszerre és a hasnyálmirigyre hat). Feltehetőleg allergiát okoz.)

- E124E (neukokcin: Feltehetőleg allergiát okoz. Az USA-ban betiltották.)

Adatok: „Az élelmiszerek adalékanyagai (a E-számok rejtélye)”.

Kiadja: a Hulladék munkaszövetség, az ÖKO-TEST Verlag alapján.

Adalék az adalékokhoz: Magyarországon évente 750 tonna „réteskéket” és más hasonló tüneményt bocsátanak(tok) le a tápcsatornákon(tokon).

Ui: Ha sikerül az összes parlagfüvet megsemmisíteni, érdemes a tekinteteket a (valódi) allergének felé fordítani!

Az Óperencián innenről: Gellért Miklós

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu