Szeretettel köszöntelek a Mit eszünk klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mit eszünk klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mit eszünk klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mit eszünk klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mit eszünk klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mit eszünk klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mit eszünk klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mit eszünk klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kedves Olvasó,
mivel a hétvége nekem is fejtörést szokott okozni az étkek szempontjából, arra gondoltam, hogy a legújabb, bevált receptet megosztom veletek is.
Ez a recept eredetileg (ha jól emlékszem tibetből származik) azonban kicsit átdolgozásra került a magyar konyha szerint.
Amire szükség van 4 személyre:
50 dkg spagetti tészta, (ha más tésztával készíted pl. pene az sem gond)
50 dkg csirke vagy pulyka mell,
2 marék cukorborsó,
1 nagyobb sárgarépa, gyufaszáll vastagságúra vágva,
1 nagyobb fej lila hagyma,
szójaszósz,
wok fúűszerkeverék,
olaj,
só,
pici bors.
Elkészítése:
A csirke vagy pulyka mellt vékony csíkokra vágom és az elkészítést megelőző nap szójaszósszal pácolom. A szója szósszal célszerű óvatosan bánni.
Másnap kevés olajat töltök a serpenyőbe és mielőtt a húst ebbe beletenném, meghintem fél tasaknyi wok fűszerkeverékkel.
A forró olajba beleteszem a csíkokra vágott húst és gyorsan átforgatom, hogy a hús külső rétege megfehéredjen. Ekkor a kockára vágott lila hagymát és a csíkokra vágott sárgarépát, a cukorborsóval is ráteszem. Kicsit sózom és borsozom.
Fontos, hogy a hús puha legyen, de a zöldésgek ne puhuljanak meg teljesen. Legyen enyhén ropogós a répa és a hagyma. Ha ez így elkészült, akkor
kifőzöm köretnek a tésztát és tálalok.
Próbáljátok ki, nálunk bevált.
Mindhárom csemetém szereti.
Kis Tahi Mária
lelekpatika.blog.hu
weboldal-patika.com
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!